Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Pod oslíkem se propadl led. Ven se vyškrabal sám poté, co se vylekal strážníka

Zamrzlé vodní plochy nemusejí být nebezpečné jen pro lidi, ale mohou být pastí i pro zvířata. Důkazem je osel, který se v Horních Heršpicích propadl tenkou vrstvou ledu. Přivolaní strážníci mu však ven pomáhat nemuseli. Jak prvního z nich spatřil, lekl se a vyškrábal ven sám.

Jeden ze strážníků vzhledem k naléhavosti situace hned po příjezdu k areálu přelezl branku, aby zjistil, jakým způsobem oslu Pavlíkovi pomoci. Toho ale cizí člověk v uniformě tak vyplašil, že se vzepjal na zadních nohou a předními kopyty se zapřel o ledovou plochu. Během chvíle se mu podařilo celým tělem dostat až nad hladinu, potom se pomalu postavil na nohy a odešel.

"Strážníci se spojili se správcem areálu a upozornili ho, že díru v ledu je nutné zajistit, aby do ní nespadla další zvířata z minizoo. Současně se ujistili, že se zkřehlé zvíře dočká potřebné péče. A to nejen kvůli možnému prochladnutí, ale také kvůli tomu, že se osel při předchozích pokusech o únik z vody poranil. Svědčilo o tom několik krvavých stop v okolí praskliny na ledové ploše," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Na místo dorazili také hasiči a následně veterinářka. 

Zdroj: MP Brno

Štítky Horní Heršpice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod oslíkem se propadl led. Ven se vyškrabal sám poté, co se vylekal strážníka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.