Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Městská část Brno-střed začala provozovat protikorupční linku

Rada městské části Brno-střed se rozhodla provozovat protikorupční linku a to ve zkušebním režimu, který bude následně vyhodnocen. Linka umožní anonymní oznámení o podezření na nekalá jednání v rámci činnosti městské části Brno-střed, a to nejen pro občany, dodavatele, ale též pro zaměstnance úřadu.

Na rozdíl od města Brna, Jihomoravského kraje a dalších samospráv, či většiny ministerstev, má městská část Brno-střed nezávislou protikorupční linku. Nehrozí tedy, že by byl nějaký problém interně zameten pod koberec,“ uvedl radní Svatopluk Bartík.

Přijatá oznámení budou evidována pracovníky právní poradny do databáze, kde budou podněty tříděny dle základních kritérií (např. oblast veřejného zájmu, způsob kontaktu, způsob vyřízení, kontaktní osoba, předmět oznámení). Na písemná oznámení (mail, dopis, rozhraní GlobaLeaks) zašle pracovník poradny Oživení stručné sdělení potvrzující jeho přijetí.

Hlavní protikorupční působení tkví v prevenci. Zaměstnanci našeho úřadu prošli protikorupčním školením od Trasparency international a vzdělávání v této oblasti bude i dále pokračovat,“ dodal  Svatopluk Bartík.

Na lince, kterou provozuje nevládní organizace Oživení, o.s., budou oznámení přijímána několika komunikačními kanály. Dovolat se lze pomocí pevné telefonické linky se záznamníkem na čísle + 420 257 532 369. Dále je možné informovat pomocí mailu na poradna-bs@oziveni.czpomocí webového rozhraní GlobaLeaks umožňující bezpečné oznámení garantující anonymitu. Nebo také pomocí písemných oznámení na adresu Oživení, o.s., Muchova 13, 160 00 Praha či osobním oznámení pracovníkům poradny Oživení, o. s.

Oznámení a podněty budou přijímány nepřetržitě (hlasová schránka, email, rozhraní GlobaLeaks). Provozní doba zpracování podnětů pracovníky poradny Oživení, o. s. bude od pondělí do pátku od 9:00 do 16:00 hod.

Zdroj: Brno-střed

 

Štítky městská část, Brno-střed, Svatopluk Bartík, GlobaLeaks, Brno, Jihomoravský kraj, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská část Brno-střed začala provozovat protikorupční linku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.