Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Celníci zajistili v Hatích a Brně padělky za tři a půl milionu

Celníci v Hatích na Znojemsku a v jedné z brněnských tržnic zajistili padělky za téměř 3,5 mil. Kč. Šlo o 2700 kusů oblečení, dále o několik set parfémů, hodinek a kožené galanterie.

 

 

V dlouhodobě odstaveném kontejneru za areálem tržnice v Hatích našli celníci 7. prosince 1625 kusů textilu a 398 kusů hodinek, parfémů a kožené galanterie. Vše bylo neoprávněně označené ochrannými známkami jako Michael Kors, Louis Vuitton, Puma a další. Prodejní hodnotu originálů vyčíslili na 1,6 milionu Kč.

"Vzhledem k tomu, že v danou chvíli nebyl znám majitel či nájemce kontejneru, bylo šetření zahájeno s provozovatelem tržnice," uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková.

O týden později zajistili celníci při kontrole vybraných míst v tržnici v Olomoucké ulici v Brně dalších téměř 1100 kusů textilu, také 365 parfémů, dvě desítky párů obuvi a 154 kusů kabelek, peněženek a opasků. Prodejní hodnotu originálů vyčíslili na 1,9 milionu.

"Za porušení práv k ochranné známce a jiným označením hrozí pachatelům v obou případech trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí zboží," uvedla Temňáková.

Zdroj: ČTK
 

Štítky hať, Brno, parfém, okres Znojmo, Louis Vuitton, Michael Kors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zajistili v Hatích a Brně padělky za tři a půl milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.