Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihomoravští hasiči museli letos vyprošťovat nejvíce obětí dopravních nehod za posledních šest let

Jihomoravští hasiči letos do dneška museli při zásazích u dopravní nehody lidi vyprostit celkem v 155 případech, což je ve srovnatelných obdobích nejvíce za posledních šest let. Loni to bylo od začátku ledna do 16. prosince celkem 125 případů. Jen za dnešek museli hasiči vyprošťovat dvakrát.

První případ s vyproštěním se stal ráno u Hrubé Vrbky na Hodonínsku, kam vyjížděla jednotka HZS z Veselí nad Moravou. Hasiči vyprostili zraněnou ženu, která havarovala se svým vozem do stromu.

Další podobný případ řešili odpoledne vyškovští hasiči. Z vozidla po nárazu do stromu nedaleko obce Prusy-Boškůvky vyprostili zraněnou spolujezdkyni. "Při nehodě se zranil také řidič auta. Na místě přistával vrtulník záchranné služby," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Podle mluvčí záchranné služby Hedviky Kropáčkové ani v jednom z těchto případů nešlo o smrtelné zranění.

"Letos se jedná již o 155. případ vyproštění osob u dopravní nehody v Jihomoravském kraji. Toto číslo je nejvyšší ve stejném období (1.1.-16.12.) za posledních 6 let," doplnil Mikoška.

Zdroj: HZS JMK



 

Štítky dopravní nehoda, Jaroslav Mikoška, okres Hodonín, Veselí nad Moravou, Hrubá Vrbka, Prusy-Boškůvky, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští hasiči museli letos vyprošťovat nejvíce obětí dopravních nehod za posledních šest let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.