Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně se opět po roce objevují falešní popeláři, varuje SAKO

Jako ve stejném období loňského roku i letos zaznamenala společnost SAKO již několik případů, kdy se neznámí muži v popelářském oblečení vydávali za zaměstnance odpadové společnosti a vybírali v ulicích Brna peníze pod různými záminkami. Společnost SAKO před těmito lidmi varuje a odmítá, že by mohlo jít o její zaměstnance.

Problém s falešnými popeláři se objevuje téměř každoročně. Pokud se s nimi lidé dostanou do kontaktu, neměli by jim dávat žádné peníze. V ideálním případě mohou kontaktovat naší společnost s informací, kdy a kde se s nimi setkali, abychom mohli na situaci reagovat,“ uvedl mluvčí společnosti Martin Drozd a zdůraznil, že zaměstnanci společnosti SAKO mají podobné aktivity zakázány a případné porušení je postihováno. Naposledy byli falešní popeláři vidění v Brně-Řečkovicích.

I letos se SAKO postará o vánoční stromky

Stejně jako každý rok i letos společnost SAKO zajistí odvoz odstrojených vánočních stromků. Občané města Brna mají hned několik možností, kam stromek odevzdat. Buď využijí kterékoliv sběrné středisko odpadu, nebo ho mohou odložit na vyhrazená stanoviště, která zřizují některé městské části. Další možností je nechat stromek ležet na stálém stanovišti svozu směsného komunálního odpadu, tedy u černých popelnic.

Pokud je průměr kmene větší než 5 cm, je potřeba stromek rozřezat přibližně na metrové kusy. Lisovací lopata popelářského vozu totiž není schopna silné a dlouhé kmeny stromků zpracovat a mohlo by dojít k poruše lisovacího zařízení na vozidle,“ uzavřel Drozd.

Zdroj: SAKO

 

Štítky Brno, SAKO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se opět po roce objevují falešní popeláři, varuje SAKO  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.