Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Národní divadlo Brno vybralo na vstupenky pro děti z dětských domovů už téměř devadesát tisíc korun

Veřejná sbírka Národního divadla Brno - Naplň divadlo dětmi, naplň děti divadlem!, vybrala od půlky listopadu již 86 207 Kč, což představuje více než tři čtvrtiny cílové částky. Díky tomu navštíví téměř dvě stovky dětí z dětských domovů z Brna a okolí představení dle vlastního výběru. Přispět je možné do 15. prosince.

 „Děti do divadla zkrátka patří! To je jedna z hlavních myšlenek našeho projektu. Jelikož ze statutu příspěvkové organizace nemůžeme vstupenky sami darovat, jsme skutečně rádi, že nadšení pro tuto myšlenku sdílí tolik lidí. Díky dárcům z řad veřejnosti tak budeme moci potěšit mnoho dětí krásnými zážitky. Všem, kteří přispěli nebo se přispět ještě chystají i jejich jménem děkujeme,“ shrnul průběh sbírky ředitel divadla Martin Glaser. V případě dosažení cílové částky divadlo potěší vstupenkami pod stromečkem děti z dětského domova Vídeňská a Dagmar v Brně a děti z dětských domovů v Ivančicích, Tišnově, Vranově a Moravském Krumlově.

Jednou z motivací pro přispěvatele jsou i zajímavé odměny, které divadlo v rámci projektu nabízí. Baletní špičky s autogramem tanečnic nebo návštěva zkoušky operního orchestru jsou již vyprodány. Podporovatelé si však stále můžou vybrat třeba scénáře činoherních inscenací s věnovaním, soukromé prohlídky divadel či dokonce prožití představení ze zákulisí ve společnosti inspicientky, která zabezpečuje jeho technickou organizaci. Mnohé z těchto odměn mohou sloužit i jako netradiční vánoční dárky.

Zdroj: NdB

Štítky divadlo, dětský domov, vstupenka, Národní divadlo Brno, Brno, Martin Glaser, Ivančice, Tišnov, Vranov, Moravský Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Národní divadlo Brno vybralo na vstupenky pro děti z dětských domovů už téměř devadesát tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.