Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Síť společnost UPC v Brně a okolí je mimo provoz

Síť společnosti UPC v Brně a okolí je od 15:20 mimo provoz. Celkově jde zhruba o 50.000 zákazníků. Důvodem je přerušení optického kabelu, řekl tiskový mluvčí společnosti Jaroslav Kolár. Výpadek se týká jak mobilních služeb, tak internetu a televize. Podle společnosti by služby měly být obnoveny do úterních 20 hodin.

 

„Příčina je překopnutý nebo jinak přerušený hlavní optický kabel zřejmě během nějakých stavebních nebo výkopových prací,“ vysvětlil Kolár. „Zatím neznáme konkrétního viníka, ale do osmi hodin večer by měly všechny služby běžet,“ dodal Kolár. 

Podle informací z facebookových stránek UPC problém stále trvá. Na  facebooku firma slibuje nový předpokládaný termín opravy dnes do 20:00. „Technici jsou celou noc na místě a optiku svařují,“ vysvětluje  společnost zákazníkům.

Technici podle něj už svařují optická vlákna a snaží se elektronické služby obnovit. "Po zprovoznění budou naše služby nabíhat postupně. Do konce dnešního dne by mělo být poskytování všech služeb v provozu," uvedl Kolár. Firma bude aktuální informace zveřejňovat na sociální síti.

Výpadek se podle firmy týká oblastí Brno-Bohunice, Brno-Bosonohy, Brno-Bystrc, Brno-Husovice, Brno-Jundrov, Brno-Kohoutovice, Brno-Komín, Brno-Královo Pole, Brno-Žabovřesky, Brno-Lesná, Brno-Líšeň, Brno-Medlánky, Brno-Město, Brno-Nový Lískovec, Brno-Pisárky, Brno-Ponava, Brno-Staré Brno. 

Zdroj: Lupa.czČTK

Štítky UPC, Brno, Jaroslav Kolár, optické vlákno, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Síť společnost UPC v Brně a okolí je mimo provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.