Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Brněnský policejní psovod dostal medaili za statečnost. Bránil dětský tábor před opilými lesními dělníky s motorovkami

Medailí za statečnost se může od středy pyšnit podpraporčík Vojtěch Konečný. Významné ocenění přebral v Praze z rukou policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Konečný letos v létě odvážně zasáhl proti opilým, agresivním a nebezpečným lesním dělníkům, kteří vtrhli do dětského tábora.

 

Psovod v létě letošního roku odvážně reagoval na velmi nebezpečnou situaci, která vznikla na dětském táboře v Újezdu u Rosic. Skupina lesních dělníků se tam po bujarém popíjení v blízké hospodě začala v noci dobývat do areálu kynologického dětského tábora.

Osobním autem prorazili bránu do tábora a nastartovanými motorovými pilami ohrožovali jak podpraporčíka Končeného s jeho psem Hankem, tak i další instruktory, kteří jim bránili vniknutí do tábora. Policista, který na táboře působil jako vedoucí, do příjezdu policejních hlídek dokázal výtržníky zastavit a situaci udržet pod přijatelnou kontrolou do příjezdu dalších policejních hlídek.

Kriminalisté před nedávnem ukončili vyšetřování incidentu pětice cizinců návrhem na podání obžaloby. Svým odvážným a nebojácným jednáním ochránil podpraporčík Konečný životy a zdraví několika desítek dětí.

Zdroj: PČR

Štítky dětský tábor, dělník, Tomáš Tuhý, Praha, Rosice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský policejní psovod dostal medaili za statečnost. Bránil dětský tábor před opilými lesními dělníky s motorovkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.