Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Městská část Brno-Žabovřesky chce u základní školy postavit sportovní halu za padesát pět milionů

Novou sportovní halu u Základní školy Sirotkova chce za 55 milionů korun vybudovat městská část Brno-Žabovřesky. Radnice bude žádat o dvacetimilionovou dotaci z ministerstva školství. Zbytek půjde podle starosty Pavla Tyralíka (ČSSD) z peněz města Brna. Stavba by měla začít příští rok a skončit na jaře roku 2018.

Hala vznikne na místě současné tělocvičny, která se zbourá. "Vznikne dvoupatrová hala se dvěma tělocvičnami, nářaďovnami a kompletním zázemím. Dále tam bude posilovna a přednášková místnost," uvedl Tyralík. Podle něj je do doby výstavby zajištěná náhradní výuka tělesné výchovy pro školáky z přilehlé školy v jiných prostorách, které nabídl Sokol.

Hala bude sloužit nejen žákům školy od 7:00 do 16:30, ale v pozdějších hodinách také klubům a kroužkům. "Patří mezi ně florbal, fotbal, taneční kroužek, stolní tenis, volejbal, golf a další sporty. V Žabovřeskách se těžko hledají prostory, kde by se dala provádět nějaká činnost. Všechno je plné, a proto myslím, že bude o novou halu velký zájem," doplnil Tyralík.

Dodal, že halu by mohl využívat například basketbalový klub Žabiny Brno, TJ Sokol Brno, Korfbal klub, Golfová akademie Kaskáda, Golf Club Brno a další.    

Akce bude spolufinancovaná z rozpočtu městské části na základě poskytnutých peněz z města. "V lednu nebo únoru bychom mohli vědět, jestli na ministerstvu školství uspějeme s žádostí o dotaci. Snažili jsme se ji získat už minule, ale skončili jsme pod čarou. Nyní bychom mohli uspět, protože je možné získat podporu pro více obdobných žádostí z Brna, zatímco dříve to bylo jen u jedné," řekl Tyralík. Bez dotace není možné stavbu zrealizovat. Pokud městská část dotaci získá, práce začnou v dubnu příštího roku, skončí v březnu roku 2018.

Zdroj: ČTK
 

Štítky městská část, Brno, dotace, ČSSD, základní škola, Česká obec sokolská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská část Brno-Žabovřesky chce u základní školy postavit sportovní halu za padesát pět milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.