Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Brněnským centrem se v pátek poprvé rozjede vánoční šalina

V historickém centru Brna vyjede v pátek poprvé vánoční tramvaj. Dopravní podnik na mimořádnou linku nasadí tramvaj T3, jejíž rekonstrukci do původní podoby dokončil před rokem.

 

 

Ve dvacetiminutových intervalech bude vyjíždět z náměstí Svobody na Českou a přes Malinovského náměstí a Hlavní nádraží přes zastávku Zelný trh zpět na náměstí Svobody. Spojí tak tři ze čtyř míst, na nichž budou letos v Brně vánoční trhy, řekla ČTK mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

 "Chtěli jsme připravit něco, co tady v minulosti nebývalo. Tramvaj bude zvenku vyzdobena světélky, lidé se s ní mohou svézt za běžné jízdné," řekla Lukšová.

První tramvaj vyjede v pátek po rozsvícení vánočního stromu na náměstí Svobody, což se má stát v 17:00. "Ve všední dny bude jezdit od 16:00 do 21:00, o víkendech už od 11:00," uvedla Lukšová. Lidé letos mohou v Brně navštívit trhy na náměstí Svobody, na Moravském náměstí, na Zelném trhu a poprvé také na Dominikánském náměstí. Potrvají celý advent až do 23. prosince.

Kvůli provozu vánoční linky pojedou odklonem linky 4 a 9. Čtyřka pojede v obou směrech od nádraží přes Šilingrovo náměstí na Komenského náměstí, devítka z nádraží pojede Rooseveltovou na Moravské náměstí.

Zdroj: ČTK

Foto: Jiří Černý
 

Štítky Brno, Náměstí Svobody, Zelný trh (Brno), Dopravní podnik města Brna, advent, Malinovského náměstí, Jiří Černý, Moravské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnským centrem se v pátek poprvé rozjede vánoční šalina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.