Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Rozsvícení vánočního stromu, Jelen, Kryštof a šlapka, co měla šarm

Do Štědrého dne nám zbývá měsíc. A to znamená, že nastává období chaotických nákupů, při kterých možná potkáte i kýčovitého Santu. Na druhou stranu, kdy jindy si vychutnáte vůni teplého svařáku, chuť prvního perníčku či návštěvu vánočních trhů? A vypadá to, že letošní trhy toho oproti minulým nabídnou mnohem více.

Vánoce v Brně oficiálně začínají rozsvícením vánočního stromu na náměstí Svobody, což bude již tento pátek, 25. listopadu! Rozsvícení začne v 17 hodin, ale pro návštěvníky je přichystán program na celé odpoledne, jehož součástí je hudební vystoupení i zimní kino. A nebudeme si nic nalhávat, teplý svařák na náměstí zahřeje i rozptýlí zimní chmury.

Tento týden v Brně vystoupí hned několik oblíbených české kapel, ale naštěstí ne v jeden den. Ve středu 23. listopadu vystoupí na Flédě kapela Jelen společně s Kateřinou Marií Tichou v rámci tour Vlčí srdce. O den později, ve čtvrtek 24., bude v Metro Music Baru dvojitý koncert. Vystoupí zde kapela UDG a zpěvák Sebastian. A to nejlepší nakonec.

V pátek 25. listopadu, odehraje koncert v Sono Centru skupina Kryštof. Podle našich informací odehrají v příštím roce minimum koncertů, tak by byla škoda nevyužít jejich návštěvy v Brně.

Již potřetí bude v Brně přednášet Karel Lampa, člověk s těžkou minulostí, díky které přináší osvětu o životě na ulici. Karel se od čtrnácti let živil jako prostitut, podlehl drogám a zákazník ho nakazil HIV, čímž si sáhnul na úplné dno. Během přednášky vám pomocí příběhů vylíčí Prahu během porevolučních let v temných barvách. Svůj životní příběh vám poví ve vyprávění Byl jsem šlapka, která měla šarm ve středu 23. listopadu v kině Scala.

Aneta Krikelová

 

Štítky Kryštof, hudební skupina, koncert, Štědrý den, Brno, vánoční stromek, Karim (Karel Lampa), vánoční trhy, Kateřina Marie Tichá, Vánoce, Náměstí Svobody, kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN:  Rozsvícení vánočního stromu, Jelen, Kryštof a šlapka, co měla šarm  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.