Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

17. listopad se v Brně obešel bez komplikací

Brněnští policisté 17. listopadu, Dne boje za svobodu a demokracii, prováděli při některých akcí zvýšené bezpečnostní opatření. Podle informací tiskového mluvčí policie Jihomoravského kraje se celý den obešel bez větších komplikací.

Kolem poledne policie neevidovala žádné oznámení o případných shromážděních ani narušení veřejného pořádku. Ve 13:00 začalo na Malinovského náměstí shromáždění příznivců Komunistické strany Čech a Moravy, jehož účastníci se rozešli po hodině bez jakéhokoliv narušení veřejného pořádku. V bývalé káznici v ulici Cejl se sešlo přibližně padesát studentů a ani zde policie nemusela zasahovat kvůli narušení veřejného pořádku.


Na Moravském náměstí měla od 15:00 shromáždění Dělnická strana sociální spravedlnosti, kterého se zúčastnilo přibližně sto jejich příznivců. Krom hlasitého projevu se ozývala i hudba, která dle slov chodce na zastávce Česká, která obtěžovala svou hlasitostí. Po shromáždění následoval průvod k ulici Kopečná. Během průvod byla zadržen šestadvacetiletý muž, který při průvodu opakovaně užil pyrotechniku.


Lampionový průvod začal v 18:00 na Moravském náměstí. Podle informací Masarykovi univerzity se do průvodu zapojilo přibližně tisíc lidí, její spolek zde zajišťoval i prodej lampionů. Průvod šeů přes Komenské náměstí ke Kounicovým kolejím a zakončili ho zpěvem hymny na Kraví hoře.


 

Štítky policie, Brno, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, Jihomoravský kraj, veřejný pořádek, KSČM, Dělnická strana sociální spravedlnosti, Cejl, Moravské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

17. listopad se v Brně obešel bez komplikací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.