Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Vodné a stočné se v Brně příští rok zdraží o necelé procento. Ceny odráží rozsáhlá investice do kanalizace

Pro rok 2017 uplatní Brněnské vodárny a kanalizace nový ceník vodného a stočného, který dnes schválila Rada města Brna. Město se už v roce 2013 při čerpání dotace na novou kanalizaci zavázalo k tomu, že výše vodného a stočného bude odrážet postupné opravy a údržbu infrastruktury.

 

Nově se připravuje také dostavba kanalizační sítě v Bosonohách, v Brně-jihu, Maloměřicích a Obřanech, Líšni a v oblasti Dvorska-Tuřany.

Oproti tarifům platným v roce 2016 dojde u vodného a stočného k navýšení o 0,8 %. Při průměrné spotřebě 108 l/osobu/den činí měsíční navýšení necelé 2 koruny na osobu na měsíc. Nová cena vodného a stočného je však stále nižší, než byla letošní průměrná cena v ostatních krajských městech. 

"Prostředky, které město tímto způsobem získá, investuje zpět do infrastruktury. Připravujeme druhou etapu odkanalizování města Brna, to znamená investici do těch částí Brna, které ještě kanalizaci nemají. Pracujeme také na přípravě stavby dvou nových retenčních nádrží," uvedl náměstek primátora pro oblast investic Richard Mrázek.

Stavět se bude téměř 15 kilometrů splaškové kanalizace, 10 kilometrů dešťové kanalizace a 5,6 kilometru vodovodu. Dvě nové retenční nádrže se budou stavět v Tuřanech a v Králově Poli u Svitavské radiály.


Nové tarify vodného a stočného vstoupí v platnost od 1. ledna 2017

Ceny za  vody pro rok 2017 včetně 15 % DPH (Kč/m3)

                     2016          2017          nárůst
vodné          36,78         37,08          0,82%
stočné         38,36         38,66          0,78 %
celkem        75,14         75,74          0,80%

 

Zdroj: MMB

Štítky kanalizace, Brno, investice, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., Obřany, Bosonohy, Líšeň, Maloměřice, Richard Mrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodné a stočné se v Brně příští rok zdraží o necelé procento. Ceny odráží rozsáhlá investice do kanalizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.