Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

VIDEO: Na zastávce v Židenicích někdo odložil čtyři měsíční štěňátka

Čtyři štěňata schoulená v kartonové krabici od vysavače našel v pondělí ráno cestující u zastávky hromadné dopravy v Židenicích. Přivolal hlídku městské policie, která uvnitř uviděla čtyři fenky.

 

 

Jedním z rodičů roztomilých kříženců je pravděpodobně labrador. Této rase se čtveřice psů podobá nejvíce. Uvnitř krabice bylo dokonce připsané i datum jejich narození. Mělo by jít o 4. říjen 2016, čemuž celkový stav štěňat odpovídá.

Na zastávce je pravděpodobně někdo nechal záměrně, aby se je co nejdříve podařilo najít. Krabice byla vystlaná i polštářky, nejspíš aby zvířata v chladném počasí neumrzla. Nic to ovšem nemění na skutečnosti, že chovatel porušil nejenom svou zákonnou, ale také morální povinnost se o ně postarat.

Hlídka fenky převezla do útulku městské policie, kde je pracovníci zbavili blech a odčervili. Čeká je také očkování a čipování. Všechna štěňata jsou zdravá a o adopci dvou z nich již projevili zájem první žadatelé. K novým majitelům se ovšem nalezenci dostanou nejdříve po týdenní karanténě. Zvířata umístěná v útulku brněnských strážníků je možné si prohlédnout na webu, zpravidla již v den jejich přijetí. 

Zdroj: MP Brno

Štítky Židenice, štěně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na zastávce v Židenicích někdo odložil čtyři měsíční štěňátka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.