Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Město pokračuje v přípravě na rekonstrukci ulic Štefánikova a Benešova

Město Brno začalo připravovat projektovou dokumentaci potřebnou k tomu, aby v dalších letech mohlo dojít k rekonstrukci ulic Benešova a Štefánikova. Zahájení výběrového řízení na tuto dokumentaci schválila tento týden Rada města Brna.

 

„Bude se jednat o třístupňovou dokumentaci pro územní rozhodnutí, stavební povolení a realizaci stavby," uvedl náměstek primátora pro oblast investic Richard Mrázek.

Rekonstrukci ulice Benešovy včetně přednádražního prostoru a Malinovského náměstí město rozdělí do čtyř samostatných etap, každá z nich bude mít samostatné stavební povolení. Stavební práce se tak budou moci přizpůsobit tomu, jak rychle se podaří vyřešit majetkoprávní spory týkající se podchodů pod nádražím a budoucnosti železničního uzlu.

Odhadovaná cena rekonstrukce ulice Benešovy ulice včetně přednádražního prostoru a Malinovského náměstí je 240 milionů korun.

Rekonstrukce ulice Štefánikova se bude týkat více než jednoho kilometru ulice, předpokládaný rozpočet na rekonstrukci je 300 milionů korun. „Výrobních výborů při přípravě projektové dokumentace se budou účastnit nejen instituce, které se budou na rekonstrukci ulice Štefánikova přímo podílet, jako například dopravní podnik, vodárny či Brněnské komunikace. Počítáme i s účastí zástupců sdružení Nechte žít Štefánikovu," doplnil Richard Mrázek.

Zdroj: MMB

 

Štítky rekonstrukce, Brno, Richard Mrázek, Benešov, Dopravní podnik města Brna, Brněnské komunikace a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město pokračuje v přípravě na rekonstrukci ulic Štefánikova a Benešova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.