Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tipy na týden: Slavnosti vína, Superhrdinové, Lenny a Psychobraní

Podzim nastoupil v plné parádě. Barvy listí v Brněnských parcích lahodí oku, sklenička dobrého vína zas těší naše chuťové pohárky. Někomu s odcházejícím teplem mizí i dobrá nálada a chuť do života…Ale jaké to je, když člověk prožívá temné chvilky velkou část svého života? Jiní utíkají sychravému odpoledne poslechem příjemné huby či sněním. „Jaké by to bylo být superhrdinou? Aspoň na jeden den?“ Ať hodí kamenem ten, kdo na to nikdy nepomyslel.

„Zajdeme na skleničku?“ Taková bude otázka většiny z vás, která půjde mezi 30. zářím a 8. říjnem kolem náměstí Svobody. Po roce tu znova máme Slavnosti vína, kde můžete ochutnat produkty dvaceti pěti vinařství. Ať už preferujete červené, bílé, či chcete si vychutnat poslední doušky burčáku, na Slavnostech vína si určitě vyberete.

Vinobraní zná každý, ale co takhle Psychobraní? Tento projekt zorganizoval v pořadí již třetí besedu s lidmi, kteří mají diagnostikovanou duševní nemoc. V úterý 4. října v Café Práh bude beseda, kde promluví ženy s diagnózou schizofrenie a maniodeprese o svém životě a těžkostech, které jim nemoc přináší.

Snem každého dítěte je mít nějaké super schopnosti. A možná je to i sen přerostlého dítěte, které má občanku již nějaký pátek. Ať už děti máte, či jste tím „dítětem“ právě vy, ve čtvrtek 6. října můžete ve VIDA centru objevit své superschopnosti. Kostýmy superhrdinů jsou vřele vítány.

Písničkářka Lenny vyráží na své první české turné. Brno navštíví v úterý 4. října. Lenny si můžete poslechnout v hudebním klubu Metro. Jako host zde vystoupí Jakub Ondra.  

Aneta Krikelová

Štítky víno, slavnost, Jakub Ondra, superhrdina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na týden: Slavnosti vína, Superhrdinové, Lenny a Psychobraní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.