Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Rosicích u Brna staví novou logopedickou školku

V Rosicích u Brna začala výstavba nové budovy pro logopedickou školku ve Smetanově ulici téměř za osm milionů korun. Podle starosty Jaroslava Světlíka to bylo nezbytné, aby školka, kterou využívají i děti z okolí, mohla dále fungovat. Budova, kterou město převzalo před pěti lety od kraje, je ve špatném stavu a hygienici nařídili, aby byla po tomto školním roce uzavřena, řekl ČTK.

Kraj se rozhodl, že školku zavře, což se Rosicím nelíbilo a převzalo si ji do správy. "Bylo by to špatné, protože dětí s logopedickými potížemi je čím dál víc. Budovu s rozlehlou zahradou jsme dostali darem, ale vzhledem ke stavu budovy to byl spíš danajský dar," řekl Světlík.

Stavba by měla být hotová na jaře příštího roku. Bude pro 50 dětí, což v případě speciálně zaměřené školky znamená čtyři třídy. "Bude stát hned vedle současné budovy, mohli jsme ji umístit v zahradě," uvedl Světlík. Kromě tříd v ní bude i kuchyně a další prostory.

Výhledově chce město opravit i starou budovu, která se může hodit pro rostoucí počet dětí. Aktuálně jich je 250. "Postupně počítáme, že jich bude až 300 a chceme být nachystaní," řekl Světlík. Projekt na opravu staré budovy počítá s náklady 20 milionů korun. "Sami na to nemáme, takže věříme, že se nám podaří část zaplatit z dotací, na kraji ji máme předjednanou," uvedl Světlík.

Rosice jsou jedním ze sídel v širší brněnské aglomeraci, které pociťují trend stěhování z Brna do jeho okolí. Počet obyvatel se ve městě každoročně zvyšuje o několik desítek. Letos na začátku roku jich bylo 6022, zatímco o deset let dříve 5350.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Rosice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Rosicích u Brna staví novou logopedickou školku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.