Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nový díl Harryho Pottera míří na pulty. V půlnočním předprodeji ho v sobotu pořídíte v knihkupectví na Joštově ulici

Už za pár dní přinese nakladatelství Albatros na pulty knihkupectví jednu z nejočekávanějších knih letošního roku – Harry Potter a prokleté dítě. Osmý příběh Harryho Pottera je divadelním scénářem stejnojmenné hry a v prodeji se objeví po celé České republice netradičně v sobotu 24. září. Ve velké Británii vyšla kniha 31. července a ihned stala se nejrychleji se prodávající knihou posledních deseti let. Půlnoční zahájení prodeje pro nedočkavé fanoušky proběhnou v Praze a v Brně.

Harry Potter a prokleté dítě od J. K. Rowlingové, Johna Tiffanyho a Jacka Thornea, je prvním oficiálním potterovským příběhem na divadelních prknech. Odehrává se devatenáct let po posledním příběhu ze série o Harrym Potterovi. Za osm hodin od zahájení prodeje se prodalo více než 175 000 vstupenek na toto představení. A doslova mánii způsobila v Anglii také knižní verze. Prodalo se jí 680 000 výtisků během prvních tří dní po vydání.

„Jsem rád, že překlad vydáváme tak brzy po originálu, protože zájem českých dětských i dospělých čtenářů je enormní. U nás se projevuje v objednávkách od knihkupců a dalších prodejů, které svým celkovým objemem na jeden titul patří k nejvyšším za posledních deset let a každým dnem se navyšují,“ uvedl Josef Žák, obchodní a marketingový ředitel společnosti Albatros Media.

Bestsellerová série o Harrym Potterovi vycházela mezi lety 1997 a 2007. Po celém světě se prodalo přes 450 milionů výtisků, série byla přeložena do 79 jazyků a vzniklo podle ní osm úspěšných velkofilmů. V Čechách se prodalo 1,7 milionu výtisků původní série.

Půlnoční zahájení prodeje proběhnou v knihkupectvích Knihy Dobrovský v Praze na Václavském náměstí a v Brně v Joštově ulici. Brněnská pobočka Knihy Dobrovský, kde bude od půlnoci k dostání, navíc odmění prvních pětadvacet čtenářů audioknihou Kámen mudrců v podání Jiřího Lábuse zdarma. 

Zdroj: Tisková zpráva, Knihy Dobrovský

Štítky Harry Potter, kniha, Albatros, Česko, Praha, Brno, Velká Británie, Joanne Rowlingová, John Tiffany, Jiří Lábus, Josef Žák, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový díl Harryho Pottera míří na pulty. V půlnočním předprodeji ho v sobotu pořídíte v knihkupectví na Joštově ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.