Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Společně k úsměvu: vyléčení poskytnou oporu a naději nemocným

Klinika dětské onkologie ve FN Brno je startovacím místem projektu Daruj příběh i ty, který podnítil spolek mladých lidí vyléčených z onkologické diagnózy. Projekt má přinést naději a povzbuzení pro ty, kteří stále s onkologickou léčbou bojují. Zároveň si klade za cíl propojení světa léčených a vyléčených lidí k vzájemné podpoře.

Skrze tyto příběhy se vracíme na oddělení dětské onkologie jako zdraví mladí lidé, kteří vedou kvalitní životy. Jsme za ně moc rádi. Všichni z nás prošli náročným obdobím onkologické léčby, ale to pro nás neznamenalo konec. Právě naopak, pro mnohé z nás nový začátek. A rádi toto poselství přinášíme tam, kde je tolik potřeba – mezi právě léčené pacienty a jejich rodiny. Zároveň je to i forma poděkování sestřičkám a doktorům, kteří pro nás byli podporou, a třeba naše úsměvy dodají sílu ke každodenní práci i jim,“ řekla předsedkyně spolku vyléčených lidí Zuzana Wimmerová.

Jaká může být větší podpora pro pacienty a jejich rodiny na dětské onkologie než příběhy těch, kteří dokázali tuto nemoc překonat a dodávají víry, že rakovina neznamená smrt, ale obohacení pro život, který se dá žít i po ukončení léčby? O předání takovéto zprávy se snaží projekt Daruj příběh i ty.

Spolek Společně k úsměvu vybízí a sbírá příběhy vyléčených mladých lidí, které šíří prostřednictvím webových stránek, sociálních sítí a teď i vyvěšením na odděleních Kliniky dětské onkologie FN Brno (KDO). Do budoucna je projekt zaměřen také na blízké – rodiče, sourozence či kamarády léčených pacientů, kteří se v rámci onkologické léčby také dostávají do nové a náročné situace. Přečtení si o životě po léčbě dodá na oddělení pozitivní náhled na budoucnost léčených pacientů.

Dalším rozměrem tohoto projektu je propojovat léčené i vyléčené pro vzájemné sdílení zkušeností, bolestí i radostí. Spolek Společně k úsměvu chce čerpat ze zkušeností vyléčených lidí, aby si navzájem mohli dávat porozumění i konkrétní rady.

KDO ve FN Brno je startovacím místem, příběhy by se časem měly rozšířit i do ostatních klinik dětské onkologie a hematologie v rámci České republiky. Dalším krokem je vydat dané příběhy i knižně.

Tisková zpráva

Štítky projekt, léčba, Fakultní nemocnice Brno, pacient, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společně k úsměvu: vyléčení poskytnou oporu a naději nemocným  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.