Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Desatero rad pro individuální přepravu na ohňostroje

Pro obyvatele a návštěvníky Bystrce je ohňostrojná přehlídka předzvěstí dopravního kolapsu. Doplatit na něj mohou nejen místní, ale také ti, kdo na festival vyrazí na poslední chvíli. Zde ve spolupráci s městskou policií přinášíme desatero od městských strážníků, které by mělo případným problémům zabránit.

  1.  Především doporučujeme k přepravě využití městské hromadné dopravy, která bude významně posílena.
  2.  Vlastním vozidlem jeďte podle pokynů policistů a strážníků – mají vždy aktuální informace o celkové dopravní situaci a navedou vás na volné parkovací plochy. Upozorňujeme všechny řidiče na povinnost dodržovat dopravní předpisy, řídit se dopravním značením a řídit se pokyny strážníků a policistů.
  3. Hlavní parkovací plochy jsou v ul. Stará dálnice. Další parkoviště jsou v Páteřní ulici – pod nákupním střediskem „Akát“ a v ul. Vejrostova – před ZŠ. Ostatní parkovací plochy jsou individuální v sídlištní zástavbě Bystrc.
  4. Příjezd a parkování od Kuřimi jsou řešeny samostatně u obce Rozdrojovice. Řidiči musí počítat s tím, že budou muset svá vozidla zaparkovat na komunikaci mezi obcemi Rozdrojovice a Kníničky a úsek cca 1,5 km absolvovat pěšky (nutná určitá časová rezerva před zahájením ohňostroje). Ze všech připravených parkovacích míst je docházková vzdálenost větší než od zastávek MHD! Vyjeďte a vyjděte včas!
  5. Z důvodů zajištění bezpečnosti chodců bude pro motoristy uzavřena ulice Přístavní, kde je největší pohyb pěších diváků. Další dílčí uzávěry budou v ulicích Nad dědinou, Píškova, Stará dálnice (ve směru k ul. Rakovecké), Obvodová směrem k ul. Přístavní (objížďka po ul. Odbojářské).
  6. Vozidla, která řidiči ponechají v rozporu s dopravním značením na ulici Páteřní, budou odtažena v zájmu udržení průjezdnosti této důležité (páteřní) rozjezdové trasy.
  7. Rozjezd vozidel po ohňostrojích je trasami: I. Obvodová – Kníničská – Brno-střed; II. Vejrostova směr Odbojářská – Kníničská – Brno-střed; III. Ondrova – Bystrcká směr Brno-Komín nebo Brno-venkov – Jinačovice; IV. Stará dálnice – Žebětín nebo Kohoutovice; V. Rakovecká směr Brno-venkov – Ostrovačice, Veverská Bítýška.
  8. V souvislosti s průjezdem velkého množství tramvají bude uzavřen kolejový přejezd Bystrcká – Kníničská u UNI HOBBY! Řidičům jedoucím ve směru do MČ Bystrc je umožněn přejezd tramvajového tělesa v prostoru zastávky Branka.
  9. Ve směru do města od Bystrckého mostu budou pro urychlení provozu na komunikaci zprovozněny oba dva jízdní pruhy (podle přenosného dopravního značení) pouze pro jízdu směrem do centra.
  10. Upozorňujeme všechny řidiče vozidel, kteří využijí ve dnech konání ohňostrojů mimořádná záchytná parkoviště, na povinnost odjezdu po skončení ohňostroje – nejpozději do 00:30 hod. Déle odstavená vozidla budou odtažena!

Štítky ohňostroj, Bystrc, dopravní značka, dálnice, Rozdrojovice, okres Brno-venkov, Nad Dědinou a.s., Kuřim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desatero rad pro individuální přepravu na ohňostroje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.