Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam na dětský den? Zkuste zoo, letiště nebo Starou radnici

Při příležitosti oslav dne dětí se v Brně a okolí koná spousta zajímavých akcí. Nejen ti nejmenší mohou navštívit například kreativní dílnu na Staré radnici, letiště v Tuřanech či pohádkový den s krmením v zoo.

 

 

Vyrob si škrabošku na Den masek

V neděli pořádá Turistické informační centrum města Brna první doprovodnou akci k festivalu Na prknech, dlažbě i trávě. Na Staré radnici otevře kreativní dílnu, ve které si děti i dospělí mohou vyrobit svoji masku pro oblíbený „Den masek“. Ta nejlepší si odnese poukaz na zájezd s CK Kudrna v hodnotě 10 tisíc korun.  

Pod vedením zkušené lektorky Nadi Obrátilové ze SVČ Lužánky a v rámci akce Týden uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby si s vašimi dětmi vyzdobíte masky - škrabošky na obličej podle své fantazie, různými výtvarnými technikami. A na Den masek se můžete přijít pochlubit na Moravské náměstí!

Letiště otevře brány nejen malým návštěvníkům

Bohatý program připravili pro děti i dospělé na neděli také provozovatelé mezinárodního Letiště v Brně Tuřanech. Na návštěvníky tu čeká nepřeberné množství atrakcí, vystoupení hudebních i tanečních skupin a pestrá nabídka občerstvení.

Na pódiu se představí se svým šermířským vystoupením skupina Exulis, vystoupí kapela Štejn, taneční skupiny B-Fresh, žonglérská show Levitare a známý kouzelník Šeklin. Chybět nebudou výtvarné dílny, malování na obličej, trampolína, či skákací hrad.

Malí oslavenci i jejich doprovod se mohou těšit také na prezentaci letištní techniky, ukázky hasičského zásahu, i přehlídku vozů Škoda, Subaru, Hyundai a také na unikátní elektromobily Tesla. Doprava je zajištěna pravidelně každou čtvrthodinu, linkou MHD č. 76 od Hlavního nádraží. Parkování a vstupné je zdarma! 

Dospělí baví děti aneb Dětský den v zoo

Brněnská zoo nabízí program zaměřený na děti až v příštím týdnu. V sobotu 4. června bude plná pohádkových postaviček, zábavy a her.

Celý den čekají na děti oblíbená komentovaná krmení medvědů, tygrů, lachtanů, žiraf a dalších zvířat v podání brněnských osobností společně s chovateli Zoo Brno. V těchto netradičních rolích uvidíte herce Městského divadla Brno, Národního divadla Brno, moderátory ČT Brno Dobré ráno a Sama doma nebo hokejisty HC Kometa.

V programu vystoupí Vojenský umělecký soubor Ondráš se Zatoulanými pohádkami, břišní tanečnice, divadlo, karate zoo, psovodi MP Brno a kreativní fotokoutek společnosti FUJI FILM.

Dětské dny v rýmci festivalu Brno - město upřostřed Evropy 2016 

Autoři | Foto Wikipedia

Štítky Brno, radnice, maska, letiště, slavnost, Zoologická zahrada Brno, Středisko volného času Lužánky, festival, Tesla Motors, Hyundai, Subaru, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam na dětský den? Zkuste zoo, letiště nebo Starou radnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.