Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zoo v sobotu pořádá Den Afriky na Mniší hoře

Expozice Africká vesnice ožije v sobotu 21. května africkými rytmy a zvyky, vůní ugandské kávy a chutí ovoce sušeného na pravém africkém slunci. Již podruhé si pro oslavu Dne Afriky vybrali Zoo Brno studenti Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně.

Ti také společně s českou Miss 2015 Nikol Švantnerovou pokřtí žirafu. Studenti od 10:00 do 15:00 představí návštěvníkům své rodné země Ghanu, Ugandu, Tanzanii a Gambii. Fotografickými prezentacemi ve výukové místnosti Africké vesnice a nabídnou ochutnávky tradičních pokrmů.

Návštěvníci Lidé si také budou moci vyzkoušet tradiční africký oděv, zahrát si na autentické africké bubny a poslechnout si ukázky africké hudby. Pro nejmenší děti budou nachystány omalovánky afrických zvířat. Všichni návštěvníci mohou využít náš fotokoutek,“ dodává Alice Kozumplíková, proděkanka fakulty.

Letos přijala pozvání nezisková organizace Bwindi Orphans, která nabídne návštěvníkům ochutnávku pravé ugandské kávy, čokolády a ovoce sušeného na africkém slunci. „Dovážíme a v České republice nabízíme tradiční výrobky ugandských rodin a kvalitní ugandské produkty a následně pomáháme s rozvojem škol a drobného podnikání v Ugandě. Díky podobným akcím nás mohou lidé podpořit a dát znevýhodněným dětem dobrý základ, aby se co nejdřív postavily na vlastní nohy. U našeho stánku si mohou děti vyrobit tradiční africké papírové korálky,“ říká Kateřina Anderlová, zakladatelka a koordinátorka organizace Bwindi Orphans.

Tisková zpráva

Štítky Afrika, Mendelova univerzita v Brně, Zoologická zahrada Brno, Uganda, Nikol Švantnerová, Ghana, Tanzanie, káva, Česko, ovoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo v sobotu pořádá Den Afriky na Mniší hoře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.