Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žáci základních uměleckých škol si zahrají spolu s Hradišťanem

Sedmý ročník festivalu Mozartovy děti nabídne v Brně sérii koncertů a hudebních dílen v Besedním domě a na náměstí Svobody. Závěrečný koncert s Filharmonií Brno a Hradišťanem bude v polovině června hostit Janáčkovo divadlo.

"Projekt spojuje žáky základních uměleckých škol s hudebními profesionály, "uvedl ředitel brněnské Základní umělecké školy Smetanova Petr Karas.

Festival začne 25. května Májovým koncertem a pokračuje dalšími akcemi. Návštěvníci se mohou těšit na skladby velikánů klasické hudby, jakými jsou Beethoven, Dvořák, Mozart, Haydn, Vivaldi, Rachmaninov, ale i na odlehčenější repertoár. Program na náměstí doplní například cimbálová muzika nebo taneční orchestr. Filharmonie Brno vystoupí pod otevřeným nebem s projektem Rock Night.

Program vyvrcholí 19. června slavnostním závěrečným koncertem. "V počátcích festivalu vystupovali studenti uměleckých škol s brněnskými filharmoniky vždy jen v rolích sólistů. Od pátého ročníku jsme zavedli také koncert, kdy mladí Mozarti zasednou přímo v orchestru. Vytvoří tak ojedinělé těleso a odehrají velký symfonický koncert," popsal Karas.

Letos se tak na jednom pódiu v závěru festivalu sejdou studenti z 21 základních uměleckých škol, z Konzervatoře Brno, dva pěvecké sbory, členové orchestru Filharmonie Brno a Hradišťan s Jiřím Pavlicou.

Zdroj: ČTK

Štítky koncert, Brno, základní umělecká škola, festival, Janáčkovo divadlo, Besední dům, Náměstí Svobody, Ludwig van Beethoven, Jiří Pavlica, Konzervatoř Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci základních uměleckých škol si zahrají spolu s Hradišťanem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.