Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Teplárny sníží cenu tepla o 5 procent

Rada města Brna na svém dnešním zasedání odhlasovala snížení cen tepla. Teplárny Brno tak sníží od 1. ledna 2017 cenu tepla, které dodávají více než 90 tisícům brněnských domácností a dalším obchodním partnerům. Prodejní cena tepla v jihomoravské metropoli klesne o 5 procent.

Snížení ceny se tak v rodinném rozpočtu průměrné domácnosti projeví úsporou cca 900 Kč/rok. Úspora nákladů za teplo v průměrné domácnosti již přepojené na horkovody by se tak mohla pohybovat mezi 15 – 20 procenty ročně.

Cenu tepla se společnosti TB dařilo držet beze změny po pět let od roku 2012, a to přesto, že některá jiná města zdražovala. Plánované zlevnění umožnily nejen pokles ceny zemního plynu, který je primárním palivem TB, ale především řada opatření zvyšující efektivitu výroby, zlepšení distribuce tepla a výrazné snížení provozních nákladů společnosti.

Mezi ta nevýznamnějších opatření, která mají vliv na cenu tepla, patří celková nákladová optimalizace společnosti, strategicky nákup plynu a také postupná výměna zastaralých parovodů za moderní horkovody, která přináší našim zákazníkům úspory ve spotřebě tepla v rozmezí 10 – 15 procent. S výměnou začaly teplárny v roce 2010, v roce 2020 by mělo Brno mít čistě horkovodní tepelnou síť,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

Pokud tak nedojde k nečekaným změnám na světovém trhu s energiemi, umožní tato nastavená opatření nižší prodejní cenu tepla dlouhodobě udržet.

Tisková zpráva

Štítky teplo, Teplárny Brno, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplárny sníží cenu tepla o 5 procent  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.