Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Recesisté v Brně se svlékli do naha a odjeli na kolech

Z brněnské prvomájové akce avizované jako setkání národní domobrany se dnes odpoledne vyklubala akce desítky recesistů. Ti myšlení pravicových radikálů vystupujících proti migraci parodovali, odjeli nakonec nazí na kolech.

Aktivisté namísto národní domobrany navrhovali například domobranu mezinárodní. Celá akce poblíž sochy markraběte Jošta, která patří k novodobým symbolům Brna, trvala jen několik minut.

Akce byla původně avizována jako zahájení projektu bezpečnostních národních hlídek za účelem zachování pořádku a bezpečnosti v Brně. Pořadatelem měla být konkrétně Joštova družina národní domobrany.

Aktivisté se po několika minutách proslovů s hesly jako "Láska místo zbraní" nebo nápisy "Cítíme se bezpečně" vysvlékli do naha a odjeli z centra města pryč na kolech. Policie na místě nezasahovala. Podle mluvčí Štěpánky Komárové to nebylo nutné. 

Bez problémů se dnes podle ní obešly i jiné akce v souvislosti se svátkem práce pořádané v kraji. V Brně patřilo k největším tradiční setkání komunistů na Moravském náměstí, kde se sešlo podle pořadatelů kolem 300 lidí. Někteří z nich přihlíželi i vystoupení aktivistů u Joštovy sochy, která je na stejném náměstí.

Zdroj: ČTK
    

Foto Facebook Barbora Antonová

Štítky Brno, Jošt Moravský, Svátek práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recesisté v Brně se svlékli do naha a odjeli na kolech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.