Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Poslední duben a první květen v zoo budou ve znamení čár a přírodních věd

Poslední dubnový den bude v brněnské zoo patřit originálním maskám. Na dětské návštěvníky čeká čarodějnická hra s několika úkoly a za odměnu špekáček a pohádka.

Letos poprvé zve zoo v sobotu 30. dubna na Mniší horu na akci nazvanou Čarozoo. Děti v originálních přestrojeních se mohou zapojit do přehlídky masek, ve které o nejlepší masce rozhodnou diváci. Připravena je hra s několika čarodějnickými úkoly a kdo ji zvládne, dostane špekáček zdarma. Špekáčky se budou opékat u indiánských týpí vedle výběhu bizonů. Na pódiu u Dětské zoo čeká na návštěvníky Divadlo Paravánek s Pohádkami ze Špalíčku a kouzelník Magic-R. Chybět nebudou ani pravidelná komentovaná krmení zvířat.

11:00 - 15:00 Velká čarodějnická hra pro děti

12:00 – 16:00 Opékání špekáčků u indiánských týpí

14:30 - 15:00 Pohádky ze Špalíčku divadla Paravánek

15:00 - 15:20 Soutěž o nejlepší masku  

15:30 - 16:00 Kouzelník Magic-R  

Den přírodních věd v Zoo Brno připravovaný ve spolupráci se studenty a pedagogy Střední průmyslové školy chemické v Brně proběhne i letos v osvědčeném termínu – v neděli 1. května.  Studenti nabídnou návštěvníkům zábavná setkání na téma evoluce a pokřtí trojčata vlka hřivnatého.

Už čtvrtým rokem pro vás plní první květnový den v zoo vědou a zábavou Střední průmyslová škola chemická, Brno. V letošním roce se studenti zaměří v rozličných oborech na ústřední téma evoluce. „Vloni jsme zábavnou formou prezentovali energii a letos se o totéž pokusíme u evoluce. Tento abstraktní termín přiblížíme lidem na jednotlivých stanovištích a konkrétních příkladech tak, aby byl více srozumitelný,“ popisuje letošní ročník organizátor Marek Sláma. Na deseti stanovištích studenti představí botaniku, zoologická témata, budou mluvit o jednobuněčných organismech i evoluci. Novinkou bude chemická show, která proběhne dvakrát za hodinu na pódiu u Dětské zoo. Program bude probíhat od 10:00 do 17:00 a slavnostním okamžikem budou ve 14:00 křtiny trojčat vlků hřivnatých. Návštěvníci obdrží na pokladnách mapku s podrobným popisem stanovišť a programem.

Tisková zpráva

Štítky maska, Zoologická zahrada Brno, evoluce, přírodní vědy, Brno, Mniší, Střední průmyslová škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední duben a první květen v zoo budou ve znamení čár a přírodních věd  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.