Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Medvědice Kamčatka porodila jedno medvídě

Po posledních dnech už není žádných pochyb o tom, že brněnská medvědice Kamčatka porodila jedno medvídě. V těchto dnech se matka i s mládětem občas ukáže v okolí brlohu a zejména v době krmení v dopoledních hodinách mohou rodinku zahlédnout i návštěvníci.

Kamčatka po čtyřech letech od narození prvních medvíďat překvapila chovatele tím, že si na konci ledna letošního roku jako místo pro porod nevybrala porodní box v zázemí Kamčatských chalup, ale Jelizarem vyhloubený brloh ve venkovním výběhu. Proto byl počet mláďat tajemstvím až do poloviny dubna, kdy se začala s medvídětem sporadicky objevovat před vstupem do nory.

Kamčatská medvíďata podobně jako mláďata ledních medvědů váží po narození pouhých 500 gramů, první veterinární prohlídka čeká mládě přibližně ve čtyřech měsících a pak budeme vybírat jméno,“ říká ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

V roce 2012, kdy se narodila první dvě mláďata Kuba a Toby, měla široká veřejnost ihned po porodu možnost sledovat přímý přenos z porodního boxu na webových stránkách zoo a tato lákavá podívaná zvedla jejich návštěvnost více než čtyřnásobně. Veřejnost se také podílela na výběru jmen. Nyní jsou Kuba a Toby v zoologické zahradě „Dvanáct měsíců“ na Ukrajině.

Tisková zpráva

Štítky Kamčatka, Kuba, Zoologická zahrada Brno, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medvědice Kamčatka porodila jedno medvídě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.