Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Česko-slovenský souboj kapel o účast na Szigetu rozhodnou návštěvníci koncertů.

Piano (CZ) a Fúzy Múzy (SK) budou usilovat o přízeň fanoušků na třech koncertech, kteří svými hlasy určí vítěze Jednou ranou na Sziget. 

Ale nejen kapely mohou vyhrát účast na Szigetu. Na každém koncertě získá také jeden z návštěvníků permanentku na festival, který se letos koná 10.-17.8. a vystoupí na něm takové hvězdy jako Rihanna, Muse, Sia, Manu Chao, David Guetta, Die Antwoord, Bastille, Noel Gallagher's High Flying Birds, a další.

Každý ze tří finálových večerů kromě finalistů, které z více než 260 přihlášených kapel vybrala odborná porota, ozdobí také svým koncertem speciální hosté:

8.4. – Bratislava, KC Dunaj – speciální host: Wattican Punk Ballet (Hu)

https://www.facebook.com/events/574370349388260/

5.5. – Brno, Fléda - speciální host: Lesní zvěř

https://www.facebook.com/events/519776871562752/

6.5. – Praha, Rock Café - speciální host: En.Dru

https://www.facebook.com/events/457132111152141/

Výsledek, který určí součet hlasů ze všech koncertů, bude vyhlášen v pražském klubu Rock Café. Beatboxer, zpěvák, skladatel a moderátor En.Dru, který je doposud jediným zástupcem z ČR v programu Szigetu, po svém vystoupení ohlásí vítěze celého ročníku Jednou ranou na Sziget. Letošní druhý ročník, doznal několik úprav v průběhu soutěže, kdy kvůli technickým problémům, byl koncert z budapešťského klubu A38 přesunut do brněnské Flédy. Finalové koncerty se tak odehrají ve stejných městech jako při prvním ročníku, kdy zvítězila kapelaGhost of You.

Piano

Skladba Try:

 

Projekt Mikoláše Růžičky v roce 2012 vydává první eponymní solové album s názvem "Piano", v roce 2015 vychází album druhé, nazvané "Piano - Theia". Mikoláš Růžička v roce 2010 založil spolu s Jiřím Burianem indie-folkovou skupinu Republic of Two (za první desku Raising the Flag získali v roce 2011 cenu Anděl v kategorii "Objev roku"), vydali tři řadová alba (Raising the Flag, The End of War a Silent Disco a jedno remixové - United Flags). Za zmínku určitě stojí spolupráce s Janem Burianem na albech Dívčí válka, Muži jsou křehcí a Dvanáct druhů samoty.

Fúzy Múzy

Skladba z nového alba:

Fúzy Múzy je instrumentální kapela hrající psycho-thriller, žánr založený na intenzivních emocích, inspirovaný filmem, hmyzem a psychickými poruchami. Fúzy Múzy patří k nejmladší generaci prešovských hudebních skupin. Instrumentální trio získalo za krátkou dobu existence již nominaci cenu Radio_Heads Awards za objev roku a také ocenění Nadácie Advance Investments.

Tisková zpráva

 

Štítky koncert, Sziget Festival, hudební skupina, David Guetta, Manu Chao, Mikoláš Růžička, Muse, Die Antwoord, Rihanna, Fléda, Jan Burian, Bastila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko-slovenský souboj kapel o účast na Szigetu rozhodnou návštěvníci koncertů.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.