Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stavbou roku jižní Moravy je mimo jiné vstupní budova jeskyní

Stavbou roku 2015 Jihomoravského kraje je mimo jiné vstupní budova Punkevních jeskyní v Moravském krasu. Porotu ale zaujala také rekonstrukce Zelného trhu v Brně nebo Čistírna odpadních vod v Ivanovicích na Hané.

Vstupní budova do Punkevních jeskyní vyhrála společně s administrativně-bytovým komplexem Sochorova II v Brně kategorii staveb občanské vybavenosti. V oblasti bytové výstavby uspěla novostavba bytového domu ANNA na Anenské ulici v centru Brna. Nejlepší rekonstrukcí je komplex u Venuše, což je víceúčelový objekt nad sklepy v Pavlově na Břeclavsku.

"Jedenáctičlenná porota vybírala mezi 34 přihlášenými stavebními díly podle jejich funkčnosti, celkové koncepce, architektonické hodnoty, kvality prací, začlenění do okolí a dalších zvláštních předností," uvedl za organizátory Robert Hrubeš.

V kategorii průmyslových staveb zaujal porotu Biology park Brno, ve kterém zájemci z firem najdou například specializované laboratoře na biomedicínu. Jeho stavba vyšla na 400 milionů korun.

Zdroj: ČTK

Štítky Jihomoravský kraj, Stavba roku, Brno, Punkevní jeskyně, Ivanovice na Hané, Moravský kras, Zelný trh (Brno), Biology Park Brno a.s., okres Břeclav, Pavlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavbou roku jižní Moravy je mimo jiné vstupní budova jeskyní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.