Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči o víkendu již tradičně pořádají přehlídku automobilů

Poslední dubnový víkend 23. - 24. 4. 2016 vždy od 9.00 do 17.00 hodin se v areálu Technického muzea v Brně-Řečkovicích na ulici Terezy Novákové koná tradiční přehlídka automobilové techniky. Na své si přijdou milovníci historických automobilů, vojenské i hasičské techniky ze sbírek Technického muzea i soukromých sběratelů.

Profesionální a dobrovolní hasiči představí historickou i nejmodernější hasičskou techniku. Ukázky činnosti budou v areálu dvakrát denně vždy od 11.00 a 14.00 hodin. Hasiči předvedou návštěvníkům, jak správně postupovat v případě vznícení oleje na sporáku nebo jak používat hasicí přístroje. Děti i dospělí si u preventivního stánku HZS JMK budou moci vyzkoušet své znalosti tísňových čísel a dalších životně důležitých informací z oblasti požární prevence a ochrany obyvatelstva.

Pro malé návštěvníky je připraveno hašení makety hořícího domečku. Všechny šikovné děti čeká po splnění úkolů drobná odměna. Hasiči také všem zájemcům poradí, jak si co nejlépe zabezpečit domácnost proti vzniku požáru.

Součástí této zajímavé akce bude i letos možnost okružních jízd historickými autobusy ze sbírek Technického muzea Brno.

Podrobnější informace najdete na webových stránkách Technického muzea Brno http://www.technicalmuseum.cz/akce/to-bude-jizda-2016

Zdroj: HZS Jmk

Štítky technika, Teréza Nováková, Technické muzeum v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči o víkendu již tradičně pořádají přehlídku automobilů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.