Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Festival ECHOES přiveze do Brna tajemnou synthpopovou pětici Bokka

Festival Echoes opět přiveze do Česka to nejlepší z živé elektronické hudby a prozkoumá hranice mezi analogovým, digitálním a audiovizuálním světem. Jarní edice přehlídky se odehraje 1. dubna v klubu Fléda a jako headliner ji ozdobí tajemná polská pětice Bokka.

Kapela, která si na Colours of Ostrava podmanila desetitisícový dav a aktuálně získala nominaci na prestižní polskou cenu Fryderyk, připravuje pro Brno precizně vybroušenou synthpopovou show. Té bude dominovat velké projekční plátno a maskovaný zvukový vesmír. Na festivalu vystoupí také slovenští Herzog Herzog a čeští Dirty Picnic, HRTL a Holy.

BOKKA fascinuje fanoušky a kritiky nejen hudbou, ale také aurou tajemna a futuristickou pódiovou scénou. Kapela vystupuje inkognito, zahalená do kosmických overalů a křišťálových škrabošek. Iluzionistickou show doplňuje uměleckými projekcemi a hrou se světlem.

Bokka ztotožňuje hudbu s emocemi. Kapela komunikuje jen přes počítač. Nebaví se s novináři a nikdo vlastně nezná pravou identitu jedné ženy a čtyř mužů za maskou. Publikum chce Bokka fascinovat pouze svou vesmírnou elektronikou, éterickými vokály a energií hudebního okamžiku,” popisuje Marie Butula Cichá z Flédy. Kromě elektroniky se talentovaní Poláci věnují i zvukům všedního světa. K nahrávání samplů tak využívají lahve s vodou, papírové krabice nebo vlastní tělo.

I přes tajemný původ a informační embargo si Bokka za krátkou dobu dokázala vybudovat na evropské scéně pozoruhodné renomé. Jejich první desku masteroval Mandy Parnell, který spolupracuje s Björk, Sigur Rós, Depeche Mode nebo Paulem McCartneym. Projektu se také podařilo získat pozitivní ohlasy na Pitchforku, prime time čas pro vystoupení na Colours of Ostrava nebo přízeň na festivalu The Great Escape (UK). V Polsku patří Bokka mezi nejznámější a nejoceňovanější elektronické formace, před několika dny zde pětice například získala nominaci na prestižní hudební ceny Fryderyk.

Festival Echoes kromě polské Bokky nabídne i další talenty. Pod kakofonickým jménem Herzog  Herzog vystoupí bratislavský muzikant Peťo Janovický. Ten nabídne expresivní spojení masivních bicích a elektroniky, které sám nazývá jako hardwarově-analogově synthový vhled do klasické hudby. Horkým tipem večera bude také projekt HRTL, elektronická improvizace nominovaná na žánrovou cenu Anděl. Další support zajistí brněnští synthpopoví Dirty Picnic, elektropopový HOLY a house DJs Chef3000 & Buki.

Festival ECHOES, Fléda, 1. dubna, 21:00

Facebook událost
PŘEDPRODEJ: 330 Kč + poplatky předprodeje
CAFÉ ELEVEN, Dominikánská 11, otevřeno 8-22h
INDIES, Poštovská 2
SMSTICKET.cz  
GOOUT.cz

Tisková zpráva

Štítky Brno, hudební skupina, Fléda, Česko, Colours of Ostrava, elektronika, Paul McCartney, Mandy Parnell, festival, Depeche Mode, Facebook, Sigur Rós

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival ECHOES přiveze do Brna tajemnou synthpopovou pětici Bokka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.