Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Drnovický fotbalový stadion jde do dražby

Někdejší prvoligový fotbalový stadion v Drnovicích na Vyškovsku jde do dražby. Jeho vyvolávací cena byla stanovena na tři miliony korun, řekl ČTK Josef Machů z dražební kanceláře Prokonzulta. Stadion se do dražby, která se uskuteční 17. března, dostal díky konkurzu bývalého vlastníka.

"Odhadní cena je zaokrouhleně 5,5 milionu korun, takže se domnívám, že vyvolávací cena tři miliony, která představuje 55 procent odhadní ceny, je pro kupující zajímavá. To, jakou má stadion skutečně hodnotu, se ukáže až při samotné dražbě a licitaci," uvedl Machů.

Spekulovat o počtu zájemců je podle něj předčasné, nebyly ještě ani oficiální prohlídky. Drnovické zastupitelstvo bude o případném zájmu o areál jednat 9. března. Situaci zatím komentovat nechce.

Drnovice jsou malou vesnicí u Vyškova. Pochází z ní fotbalový funkcionář Jan Gottvald, který provinční klub s movitým sponzorem Chemapolem dovedl v 90. letech až do první ligy. Vrcholem byla dvojnásobná účast ve finále Poháru ČMFS, třetí místo v sezoně 1999/2000 i následné zápasy v Poháru UEFA s bundesligovým Mnichovem 1860. Vrcholový fotbal se už na chátrajícím stadionu několik let nehraje.

Vzpomínkou na ligové duely fotbalistů Drnovic bylo loňské utkání proti bývalým hráčům Brna, jejichž vzájemné zápasy patřily v 90. letech k nejnavštěvovanějším.

Zdroj: ČTK

Štítky dražba, 1. FK Drnovice, Josef Mach, fotbalový stadion, okres Vyškov, UEFA, FC Bayern München, Fotbalová asociace České republiky, FC Zbrojovka Brno, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drnovický fotbalový stadion jde do dražby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.