Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Brně dnes začíná veletrh potravin Salima, poprvé s minipivovary

Na brněnském výstavišti dnes začíná veletrh potravin a potravinářských technologií Salima a další doprovodné akce včetně prvního ročníku Festivalu minipivovarů. Podle organizátorů o něj mají vystavovatelé větší zájem než před dvěma lety, kdy se konal naposledy.

Přijedou vystavovatelé z 36 zemí a počet vystavujících firem je o pět procent vyšší než naposledy, téměř 800. Poprvé přijedou například Bulhaři a také vystavovatelé z Kambodži.

Premiérový Festival minipivovarů souvisí s neustálým přibýváním těchto drobných podniků. Podobný festival tohoto rozsahu byl zatím jen v Praze. Návštěvníci mohou v Brně ochutnat více než 100 druhů piv od 35 pivovarů. Některé mají speciály pouze pro veletrh. Pivo bude možné ochutnávat po celou dobu veletrhu, tedy od středy až do soboty v pavilonu A2.

Zatímco v dřívějších letech býval veletrh, který se koná jednou za dva roky, více prezentací potravin, nyní se stal spíše přehlídkou technologií pro potravinářský průmysl. Těchto vystavovatelů budou zhruba dvě třetiny. Jednou z akcí na výstavišti je i specializovaný veletrh Embaxprint. Představují se na něm firmy, které vyrábí obalové materiály pro potraviny a tiskové technologie, jež se využívají při potisku obalů.

Vstupenky stojí 400 korun, výstaviště je pro veřejnost přístupné až od 13:00, v sobotu celý den. Dopoledne je veletrh určený pouze pro odbornou veřejnost. Na pivní festival je nutné zaplatit speciální vstupné.

Zdroj: ČTK

Štítky veletrh, jídlo, Brno, minipivovar, Brněnské výstaviště, Kambodža, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně dnes začíná veletrh potravin Salima, poprvé s minipivovary  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.