Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Olympii zaplnily odborné školy. Žáci představí zajímavé obory

Třiatřicet odborných škol z Jihomoravského kraje se představuje od pátku 5. února do neděle 7. února 2015 v obchodním centru Olympia v Modřicích. Interaktivní přehlídku zahájil hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek s ministryní školství Kateřinou Valachovou a dalšími hosty.

Na žáky základních škol, kteří se rozhodují kam dál, a na jejich rodiče čeká celý víkend bohatý program plný praktických a zábavných ukázek přímo od studentů. „Jsem pyšný na to, že už podruhé – to znamená, že se z této akce stává pomalu tradice – dalo obchodní centrum Olympia tyto prostory k dispozici na prezentaci krajských středních odborných škol," uvedl hejtman Michal Hašek. Podle něj neustále slýcháme, ať už z médií nebo z podnikatelské veřejnosti, že to, co chybí, jsou šikovní a kvalifikovaní lidé. Cílem je tak ukázat na 33 školách zřizovaných Jihomoravským krajem, že to není pravda. "Že tady máme šikovné lidi, že nabízíme kvalitní technické a učňovské vzdělávání v celé řadě oborů a že chceme být jako Jihomoravský kraj nejen v této věci na špici,'' dodal Hašek. Poděkoval také obchodnímu centru za spolupráci a věří, že o víkendu si nabídku prohlédnou desítky tisíc lidí.

„Jsem hrdou absolventkou Obchodní akademie v Brně na Pionýrské. Jsem tedy takovým příkladem, že mít střední odbornou školu neznamená konec. Naopak tím se začíná. Při mém stávajícím výkonu funkce kombinace ekonomiky a práva je víc než na místě, pokud se týká rezortu školství, protože pokud chceme školství zlepšit, tak v prvé řadě jde bohužel o peníze. Co se týká středních odborných škol v Jihomoravském kraji, tak vím a sleduji, že naopak v posledních letech jsou velmi úspěšné technické obory a netrpí nedostatkem uchazečů o studium," řekla ministryně Kateřina Valachová.

Tisková zpráva

Štítky Jihomoravský kraj, Michal Hašek, obchodní centrum, Kateřina Valachová, Modřice, střední odborná škola, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympii zaplnily odborné školy. Žáci představí zajímavé obory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.