Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Politici se dle Zemana zesměšnili reakcemi na výrok o kalašnikovu

Někteří politici ze sebe podle prezidenta Miloše Zemana udělali šašky, když "hystericky reagovali" na jeho bonmot o tom, že nedemokratickou cestou jak se zbavit politika, je kalašnikov.

Zeman to prohlásil na dnešní tiskové konferenci na závěr návštěvy Jihomoravského kraje. Prezident zdůraznil, že nevyzýval k zastřelení premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), jeho slova prý špatně interpretovali někteří novináři a politici.

Zeman uvedl, že na úterním setkání s občany Tišnova odpověděl na dotaz, jak se zbavit premiéra Sobotky větou, z níž někteří usoudili, že nabádá k zastřelení předsedy vlády. "Někteří politici vyvodili, že chci pana Sobotku zastřelit, i když v té jediné větě nebyl jmenován," řekl Zeman. "Nebudu jmenovat politiky, kteří, podle mého názoru, ze sebe svojí hysterickou reakcí udělali tak trochu šašky," dodal.

Prezident svůj úterní výrok na dnešní tiskové konferenci také citoval. "Můžete se zbavit jakéhokoliv politika - prezidenta nevyjímaje - buď demokratickou cestou, to znamená svobodnými volbami, nebo nedemokratickou cestou, například kalašnikovem," řekl.

Politici z obou parlamentních komor napříč politickými stranami označili výrok za nepřijatelný a nevhodný nebo nechutný. Sám Sobotka řekl, že Zemanova slova jsou hloupá a zbytečná a straší jeho rodinu,

Hejtman Michal Hašek, který je členem ČSSD, podotkl, že podle něj by mezi prezidentem a premiérem měly fungovat korektní vztahy. Nabídl oběma politikům, že své neshody mohou urovnat u jihomoravského vína.

ZdroJ: ČTK

Štítky Miloš Zeman, Bohuslav Sobotka, ČSSD, Jihomoravský kraj, Tišnov, Michal Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Politici se dle Zemana zesměšnili reakcemi na výrok o kalašnikovu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.