Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policie zadržela tři muže podezřelé z vraždy seniora v Ivančicích

Jihomoravským kriminalistům se v minulých dnech podařilo objasnit vraždu seniora, ke které došlo těsně před vánočními svátky v Ivančicích. Devadesátiletého muže bez známek života našli jeho příbuzní den před Štědrým dnem a soudní pitva jen potvrdila domněnky kriminalistů, že senior zemřel násilnou smrtí.

Policisté proto okamžitě začali s rozsáhlým pátráním po neznámém útočníkovi či útočnících – vyhodnocovali zajištěné stopy, prověřovali řadu osob, vyslýchali svědky a pátrali po věcech, které si pachatelé odnesli z místa činu. Mravenčí práce vedla k ustanovení tří podezřelých mužů, které minulý týden zadrželi policisté ze zásahové jednotky na třech různých místech v Brně. 

Po provedených výsleších a dalších procesních úkonech zahájil vyšetřovatel trestní stíhání mužů ve věku 26, 28 a 43 let pro zvlášť závažný zločin vraždy, porušování domovní svobody, loupeže, a neoprávněného opatření, padělání nebo pozměnění platebního prostředku.

Nejstaršího z pachatelů navíc obvinil z nedovoleného ozbrojování, protože u něj doma kriminalisté našli střelivo, k jehož držení neměl oprávnění. Loupeže a porušování domovní svobody se dopustili v říjnu loňského roku v rodinném domku na Blanensku, kde se za použití násilí snažili přinutit poškozeného muže k vydání finanční hotovosti. Napadenému způsobili nejen řadu zranění, ale také škodu dosahující 100 000,- korun. 

"Mužům hrozí za vraždu výjimečný trest, tedy až doživotí," řekl dnes novinářům ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil.

Vražda byla podle něj brutální. Pachatelé se na přepadení připravovali a místo činu si několik dní předem obhlíželi. V noci na 23. prosince se dostali do rodinného domu, ve kterém důchodce bydlel, po vypáčení vstupních dveří. Muže svázali. Podrobnosti k usmrcení seniora policie nezveřejnila.

Štítky vražda, Ivančice, policie, Štědrý den, Vánoce, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela tři muže podezřelé z vraždy seniora v Ivančicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.