Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dlouholetá ostuda u brněnského nádraží začíná konečně mizet

Neutěšený pohled na prodejní stánky u brněnského nádraží a obchodního domu Tesco se postupně stává minulostí. Po Novém roce skončilo svůj provoz 24 stánků podél zdi pod čtvrtým nástupištěm a na dalších 6 dojde v průběhu jara.

Brňané se v různých anketách často vyjadřovali k nehezkému stavu u podchodu, který považovali za nejhorší místo ve městě. Například naposledy jej za jednu z velkých brněnských ostud označili respondenti projektu Brno očima mladých.

Díky častým kontrolám pracovníků Odboru dopravy, obchodu a služeb Úřadu městské části Brno-střed a zesílené hlídkové činnosti strážníků brněnské městské policie se podařilo v samotném podchodu zvýšit dodržování Tržního řádu jednotlivých stánkařů v podchodu. Jejich vystavené zboží už alespoň nezavazí lidem v chůzi.

"Co se však týká většiny stánků u opěrné zdi nádraží u podchodu, skončil jejich provoz a to na základě chybějícího povolení k zvláštnímu užívání komunikace. Proto jim také firma Brněnské komunikace vypověděla k 31. 12. 2015 nájemní smlouvu, což je zároveň datum, kdy stánkařům vypršela kolaudace," uvedl radní pro legislativu a informatiku Svatopluk Bartík.

"Počítáme s tím, že do konce ledna bude 24 ze 30 stánků jejich majiteli odstraněno, pokud by k tomu nedošlo, zlikvidovali by stánky pracovníci Brněnských komunikací na náklady jejich majitelů," sdělil starosta městské části Brno-střed Martin Landa. Zbylých šest čeká řízení o odstranění stavby, v jednom případě začalo právě dnes.

"Už roky se za podobu této části Brna stydím, neboť umocňuje nevábnou atmosféru místa, takže jej chci  měnit k lepšímu," dodal radní Svatopluk Bartík. "Apelujeme také na další vlastníky pozemků, například na Tesco, aby se i oni zbavili stánků před vstupem do supermarketu."

Pokud skončí soudní spor o vlastnictví pozemků v podchodu pod nádražím vítězně pro Brno, radnice MČ Brno-střed se zasadí o rychlou přeměnu i této nevábné části nádraží.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Tesco, Svatopluk Bartík, Brněnské komunikace a.s., Martin Landa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlouholetá ostuda u brněnského nádraží začíná konečně mizet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.