Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vánoční sbírka na pomoc bezdomovcům v Brně vynesla 240.000 Kč

Vánoční sbírka charitativní organizace Armáda spásy na pomoc bezdomovcům v Brně letos vydělala bezmála 240.000 korun, což je zhruba stejný výsledek jako loni. Peníze budou použity na dostavbu kuchyňky v azylovém centru v Mlýnské ulici, v níž si bezdomovci sami vaří jídlo.

Ze zbylé částky Armáda spásy uhradí obměnu vybavení centra, tedy hlavně nové matrace a postele. Řekl to jeho vedoucí Ivan Borek.

Sbírka se konala od 1. do 23. prosince. Lidé mohli finanční dary vhazovat do šesti červených kotlíků ve městě. "S výsledkem jsme velmi spokojeni. Je pro nás velkou pomocí," uvedl Borek.

Sbírka Armády spásy je největší charitativní akcí ve městě zaměřenou na pomoc bezdomovcům. V Brně jich žije podle hrubých odhadů kolem 2000. Armáda spásy jim nabízí v centru v Mlýnské ulici nocleh s kapacitou 142 lůžek a v zimě pobyt v nočním krizovém azylovém středisku. V to se vždy v noci změní tamní jídelna, která za nepřízně počasí pojme zhruba 50 lidí.

Azylové centrum v Mlýnské ulici je největším zařízením pro bezdomovce v Brně. Vždy na Štědrý den pro ně připravuje oběd, při němž si mohou pochutnat na rybím filé s bramborovým salátem, na cukroví a každý z nich dostává malý balíček s hygienickými potřebami.

Zdroj: ČTK

Štítky bezdomovec, Brno, Armáda spásy, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční sbírka na pomoc bezdomovcům v Brně vynesla 240.000 Kč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.