Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno-sever končí s tiskem materiálů pro zastupitele. Ušetří peníze i životní prostředí

Vzhledem k vysokým nákladům na tisk a velké míře neefektivnosti využití materiálů do komisí, výborů, rady a zastupitelstva městské části Brno-sever budou od Nového roku tyto materiály poskytovány pouze v elektronické podobě.

Nadále budou dostupné prostřednictvím internetového úložiště, a to včetně archivních, pro možnost plnohodnotné práce s nimi bude pak každému zastupiteli městské části zapůjčen tablet.

K tomuto kroku jsme dospěli po podrobné analýze, která ukázala, že jen finanční náklady na zakoupení tabletů se vrátí během jednoho roku,“ vysvětluje starosta Brna-severu Martin Maleček s tím, že přístroje budou nadále majetkem městské části a zastupitelům budou zapůjčeny po dobu jejich funkčního období. Při nákupu byla přitom zvolena nejlevnější možná varianta s ohledem na požadovaný účel.

Dalšími nezanedbatelnými výhodami zvoleného řešení jsou jeho šetrnost k životnímu prostředí a zefektivnění práce úředníků, kteří mají přípravu materiálů na starosti.

Přístup městské části Brno-sever je stejně jako nedávné zavedení přímého audiovizuálního přenosu ze zasedání zastupitelstva plně v souladu s trendem digitalizace veřejné správy. Podle předběžných ohlasů by se jím mohly do budoucna inspirovat jak ostatní městské části, tak i Magistrát města Brna.

Tisková zpráva

 

Štítky Brno-sever, materiál, městská část, Martin Maleček, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno-sever končí s tiskem materiálů pro zastupitele. Ušetří peníze i životní prostředí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.