Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Anonym nahlásil bombu v bance. Kraj reaguje novelou zákona

Břeclav, Znojmo, Boskovice a naposledy včera Brno. Tam v posledních dnech zaznamenala police výhrůžky bombovým útokem. Rada Jihomoravského kraje proto na návrh hejtmana Michala Haška schválila záměr přípravy novely trestního zákona.

 

Včera v šest hodin večer měla podle anonymního telefonátu v budově Raiffeisen banky v Bohunicích vybuchnout bomba. Policie uzavřela okolní ulice, exploze ale naštěstí nepřišla. Anonymovi nyní hrozí až rok vězení. To se má ale změnit.

"Rada Jihomoravskeho kraje dnes na můj návrh schválila záměr přípravy novely trestního zákona, konkrétně paragrafu 357 šíření poplašné zprávy. Budu kontaktovat nejvyššího státního zástupce, předsedu Nejvyššího soudu, předsedy ústavně-právních výborů Poslanecké sněmovny a Senátu Parlamentu ČR za účelem formulace přísnějších trestů," řekl hejtman Michal Hašek.

Krajská samospráva tak reaguje na sérii výhrůžek uložení nástražných výbušných systémů, které v uplynulých dvou týdnech znamenaly opakované nasazení sil a prostředků integrovaného záchranného systému, evakuace stovek lidí, to vše v atmosféře teroristických hrozeb v západní Evropě a výhrůžek ISIS vůči členům koalice boje proti terorismu.

Podle hejtmana si nikdo nesmí myslet, že mu výhrůžka  bombovým útokem projde jako nějaká "klukovina".

"Zároveň věřím, že Policie ČR udělá maximum k dopadení pachatelů výhrůžek v Břeclavi, Znojmě, Boskovicích či Brně," dodal hejtman Hašek.

Jihomoravský kraj

Štítky Břeclav, Michal Hašek, Brno, Jihomoravský kraj, Znojmo, Boskovice, Raiffeisenbank, Nejvyšší soud České republiky, Poslanecká sněmovna ČR, Senát Parlamentu ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym nahlásil bombu v bance. Kraj reaguje novelou zákona  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.