Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravští hasiči obdrželi speciální prostředek pro záchranu koní

Jihomoravští profesionální hasiči včera jako druzí v republice převzali speciální síť určenou k záchraně koní a dalších velkých zvířat. Síť hasičům darovala veterinářka MVDr. Lýdia Čačková prostřednictvím veřejné sbírky a občanského sdružení EDUvet.cz.

Předání sítě se uskutečnilo v rámci výcviku hasičů z Libereckého kraje, kteří nedávno obdrželi stejnou síť jako první v republice. Celodenní výcvik se odehrával v areálu Školního a výcvikového zařízení HZS ČR v Brně. Hasiči při něm absolvovali teoretickou i praktickou část, při které museli řešit záchranu makety koně v životní velikosti z přichystaného výkopu.

Výcvik probíhal ve spolupráci s Veterinární záchrannou službou a účastnili se jej také dva naši příslušníci z brněnské stanice Přehrada, která se specializuje na záchranu zvířat.

Jihomoravští hasiči zasahují ročně průměrně u cca 160 událostí, kdy je nutné zachránit nějaký druh zvířete. Nejčastěji jsou to psi a kočky. Záchrana koní a dalších velkých hospodářských zvířat je spíš ojedinělá. Ročně hasiči evidují do 10 případů. Nicméně vzhledem k velikosti zvířete je tento typ záchrany velmi náročný a složitý. Nová síť má tyto zásahy zjednodušit a eliminovat rizika poranění zachraňovaných zvířat. 

HZS Jmk

 

Štítky Hasičský záchranný sbor, Brno, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští hasiči obdrželi speciální prostředek pro záchranu koní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.