Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Mikuláše vyjedou do ulic Brna dvě historické tramvaje

Dvě historické tramvaje z Technického muzea Brno vyjedou do ulic v sobotu na Mikuláše. Brněnský dopravní podnik letos Mikulášskou tramvaj uzpůsobí ještě více dětem, protože jeden vůz odstaví na Komenského náměstí a připraví v ní program pro děti. Druhá tramvaj bude jezdit historickým centrem, řekla mluvčí dopravního podniku Linda Hailichová.

"Chtěli jsme, aby si děti Mikulášskou tramvaj víc užily. Ve voze na ně bude čekat Mikuláš, čert a anděl, budou si moct vybarvovat různé obrázky a dostanou malý dárek," uvedla Hailichová.

Zatímco před budovou fakulty sociálních studií bude stát vůz známý pod přezdívkou Plecháč, ulicemi bude jezdit tramvaj s označením MV6. Bude jezdit mezi Komenského náměstím, náměstím Svobody, hlavním nádražím a Malinovského náměstím. "Bude vyjíždět vždy po 20 minutách mezi 16:00 a 19:00. Lidé se mohou svézt zadarmo," řekla Hailichová. Trasa bude zájemcům přístupnější než v minulých letech, kdy tramvaj jezdila z Nových Sadů na Stránskou skálu.

Dopravní podnik nasadí historický vůz ještě 19. prosince jako Betlémskou tramvaj, která bude rozvážet betlémské světlo a zájemci si z ní budou moct odnést plamínek domů. Betlémské světlo každoročně vozí do Brna skauti z Vídně.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Dopravní podnik města Brna, Technické muzeum v Brně, Betlémské světlo, Vídeň, Stránská skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Mikuláše vyjedou do ulic Brna dvě historické tramvaje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.