Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno je druhé v čerpání dotací

Na webové publikační platformě Hlídací pes Ústavu nezávislé žurnalistiky byla zveřejněna informace o čerpání evropských dotací v okresech České republiky v přepočtu na jednoho obyvatele.

Okres Brno-město se v tomto žebříčku umístil na druhém místě, kdy na jednoho obyvatele připadalo 102 tis. Kč čerpaných dotací. Dle očekávání první místo zaujala Praha s dotacemi 177 tis. Kč na obyvatele, což však lze mimo jiné přičíst přítomnosti monopolně čerpajících státních institucí se sídlem v hlavním městě. O tom, že se jedná o skutečně úspěšný výsledek, svědčí i hodnota mediánu, která mezi jednotlivými okresy České republiky činila 28 tis. dotačních korun na jednoho obyvatele.

Pozitivní čísla v meziokresním srovnání jsou výsledkem nejen úspěšného čerpání ze strany veřejného sektoru, ale ukazují na zájem o evropské dotace i ze strany dalších subjektů, jako jsou vysoké školy či místní podnikatelé,“ říká náměstek primátora Richard Mrázek.

O tom, že město Brno intenzivně dočerpává veškeré možné volné prostředky z Regionálního operačního programu Jihovýchod, svědčí i jeden z posledních úspěšně realizovaných projektů. Jedná se o projekt nákupu třiceti nízkopodlažních kloubových trolejbusů pro MHD v Brně, v rámci kterého bylo do současné doby městu proplaceno již 266 mil. Kč. V této souvislosti je třeba poděkovat Úřadu regionální rady Jihovýchod za rychlé a operativní řízení finanční stránky tohoto projektu.

Tisková zpráva

Štítky Brno, dotace, okres Brno-město, Česko, projekt, Praha, Richard Mrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno je druhé v čerpání dotací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.