Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brno má nový vědecký park s laboratořemi na biomedicínu

Brno má nový biotechnologický park, ve kterém zájemci z firem najdou například specializované laboratoře na biomedicínu. Firmy začnou v nových prostorách působit od ledna příštího roku a práci v nich najde kolem 150 lidí. Při dnešním otevření parku to řekl předseda představenstva společnosti Biology Park Brno a.s. Petr Kostík.

Projekt vyšel téměř na 400 milionů korun, přičemž většinu poskytla Evropská unie. 

"Čekáme, že tu bude spíše méně firem a budou využívat větší plochy," uvedl Kostík. Jména společností, které budou ve vědeckém parku působit, zatím uvést nechtěl.

Biotechnologický park a podnikatelský inkubátor Biology Park Brno rozšířil a doplnil univerzitní kampus Masarykovy univerzity v Brně-Bohunicích. Navazuje na fungující biomedicínský inkubátor Jihomoravského kraje INBIT, pavilon Integrovaných laboratoří biomedicínských technologií ILBIT nebo Středoevropský technologický institut CEITEC.

Univerzita na výstavbu parku poskytla pozemky. Firmy, které v něm budou působit, by měly podle Kostíka navázat na fakulty univerzity. Jmenoval například zdravotnictví a biochemii.

Biotechnologický park má čtyři nadzemní a jedno podzemní podlaží a svým tvarem reaguje na okolní zástavbu. "Navíc se území objektu nachází v ochranném pásmu městské památkové rezervace a okrajově je dotčeno zvláštním režimem, je totiž třeba počítat s rezervou pro univerzitní botanickou zahradu," uvedl Tomáš Nossek z OHL ŽS, která objekt postavila.

Firma Biology Park Brno, která stojí za projektem, vznikla v roce 1991. Od loňska je akciovou společností. Jejím jediným akcionářem je Krajská hospodářská komora Jižní Moravy.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, laboratoř, Biology Park Brno a.s., Evropská unie, Masarykova univerzita, Jihomoravský kraj, OHL ŽS, Hospodářská komora, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má nový vědecký park s laboratořemi na biomedicínu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.