Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně byly k vidění brilianty za více než 100 milionů Kč

Vzácné brilianty v hodnotě více než 100 milionů korun dovezl do Brna izraelský obchodník Leibiš Polnauer. Prezentaci určenou jen pro úzkou skupinu byznysmenů provázela mimořádná bezpečnostní opatření, jejichž příprava si vyžádala několik týdnů. V ČR se tak poprvé objevil sytě zelený briliant nebo červený briliant.

Polnauer je mezinárodně uznávaným specialistou a online prodejcem přírodních barevných diamantů a šperků. Ty, co do Brna přivezl, se vešly do malé tašky, hodnota jednotlivých kamenů přitom přesahuje miliony korun. Obchodník přijel na pozvání sběratelů a podnikatelů.

Polnauer diamanty prodává téměř výlučně přes internet. "V České republice mám čtyři klienty," řekl. Je mezi nimi podnikatel ve stavebnictví, rentiér, doktor nebo finančník. Jména klientů odborníci z oboru většinou z bezpečnostních důvodů nezveřejňují.

"Prodáváme i známým celebritám. Mezi naše zákaznice patřila například herečka Liz Taylorová," uvedl Polnauer. Jeho stálým klientem je i brunejský sultán, drahokam prodal i britské královně Alžbětě II. "To jsme zjistili, až když jsme na zásilku psali adresu Buckinghamský palác," řekl Polnauer.

Většinu klientů má ve Spojených státech, kde prodá asi 60 procent svého zboží. "Ve střední a východní Evropě to není ani jedno procentu obratu. Složitá je situace v Rusku kvůli devalvaci tamní měny," uvedl Polnauer.

Firma Leibish & Co. je rodinným podnikem se specializací na barevné diamanty různých odstínů. Kameny se těží v Austrálii, Africe, Indii a Rusko. Polnauer 95 procent drahých kamenů prodává přes internet. Podle obchodníka se naprostá většina zákazníků společnosti vrací. Podobnou přehlídku jako v Brně firma plánuje za rok i v Praze.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, briliant, Česko, diamant, Elizabeth Taylorová, Alžběta II., Rusko, USA, Indie, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně byly k vidění brilianty za více než 100 milionů Kč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.