Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na tanečním veletrhu v Brně padl rekord, tančilo 1216 lidí

Na tanečním veletrhu Dance Life Expo v Brně včera padl rekord, když 1216 lidí tančilo ve stejný čas na jednom místě stejnou choreografii. Řekla to mluvčí brněnských veletrhů Dita Brančíková.

Při loňském českém rekordu tančilo na stejném veletrhu jednu choreografii zhruba 750 lidí.

Taneční veletrh je součástí zábavních veletrhů, které mají tři části, kromě Dance Life Expo jsou dalšími dvěma částmi veletrhy Sport Life a In-Joy pro fanoušky sportu a počítačových her. Loni zábavní veletrhy navštívilo přes 40.000 lidí.

Letošní choreografii předváděla herecká dvojice Jiří Mádl a Ondřej Sokol. "Na loňském veletrhu se choreografie ujal komik Richard Genzer, který vytvořil rekord okolo 750 účastníků. Letos ho dvojice překonala skoro o 500 lidí, když přišlo více než 1200 tanečníků," uvedla Brančíková.

Podle ní tančili na písničku zpěváka Bruna Marse s názvem Uptown funk jak lidé v seniorském věku, tak i pětileté děti. "Komisaři z muzea pro rekordy pak hromadný tanec zhodnotili se závěrem, že rekord padl," doplnila Brančíková s tím, že se zapíše do české knihy rekordů.

Zábavní veletrhy se v Brně konají od pátku do neděle. Loni byl první ročník. Lidé si na nich mohou vyzkoušet různé sporty a potkat bývalé i současné sportovce, zatančit si nebo se na tanec jen podívat a také si zahrát přímo na výstavišti počítačové hry.

Kromě zábavních veletrhů se od čtvrtka na výstavišti konají i veletrhy Caravaning Brno a Theatre Tech, které prezentují karavany a obytné vozy, respektive divadelní techniku.

Zdroj: ČTK

Štítky veletrh, rekord, Brno, choreografie, Světová výstava, Jiří Mádl, Ondřej Sokol, Richard Genzer, Bruno Mars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na tanečním veletrhu v Brně padl rekord, tančilo 1216 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.