Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Město s krajem založilo Spolek pro pořádání GP ČR Brno

Město Brno společně s Jihomoravským krajem a Centrálou cestovního ruchu Jižní Morava založily Spolek pro Grand Prix České republiky. Smlouvu o vzniku Spolku dnes na Nové radnici v Brně podepsali primátor města Petr Vokřál, hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a Zuzana Vojtová za Centrálu cestovního ruchu – Jižní Morava.

Dnešním podpisem zahajujeme činnost Spolku, který by měl již od příštího roku a následně další léta garantovat zdárný průběh pořádání Velké ceny v Brně. Zejména by mělo být zajištěno financování Grand Prix z veřejných zdrojů,“ řekl těsně po podpisu primátor Brna Petr Vokřál.

Spolek bude garantem organizace a finančního zajištění Velké ceny silničních motocyklů na Masarykově okruhu, a to nejenom pro příští rok, ale i pro další léta. Spolek bude spolupracovat především s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR, městem Brnem a Jihomoravským krajem.

V příštím týdnu by mělo dojít k jednání za účasti nás, jako Spolku, Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy ČR a Dorny, kde bychom se měli bavit o tom, jakým způsobem financovat zalistovací poplatek. Zároveň budeme v nejbližších týdnech připravovat faktickou organizaci MotoGP, ke které potřebujeme mít podepsanou smlouvu s Dornou,“ dodal primátor Brna Petr Vokřál.

Ministerstvo bude navíc na činnost Spolku dohlížet prostřednictvím tří členů, které jsou za něj nominováni do kontrolní komise.

Spolek chce zároveň vykonávat vedlejší hospodářskou činnost s cílem získávání dalších finančních prostředků.

Založení Spolku schválili zastupitelé města na svém letošním srpnovém zasedání

Tisková zpráva

Štítky Brno, Jihomoravský kraj, Česko, Petr Vokřál, primátor, Grand Prix, Michal Hašek, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, spolek, Masarykův okruh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město s krajem založilo Spolek pro pořádání GP ČR Brno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.