Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město chce založit společnost, která podpoří rozvoj síťového leteckého spojení z Brna

Statutární město Brno se rozhodlo, že bude usilovat o napojení brněnského letiště na některý z velkých evropských leteckých uzlů. Z Brna by tak cestující mohli sice s přestupem, ale s jedinou letenkou a navazujícími spoji snadno doletět do důležitých světových destinací.

Na to, že právě takové letecké spojení Brnu chybí, dlouhodobě naráží jak podnikatelé a investoři, tak vědecko-výzkumná pracoviště či vysoké školy.

Zastupitelstvo města Brna proto na svém zasedání dne 6. 10. schválilo záměr na vznik soukromé společnosti s ručením omezeným, která se stane partnerem pro leteckého přepravce a bude se podílet na zavedení takového spojení.
Uvedení letecké linky do provozu si sice vyžádá vstupní investice, do budoucna se však předpokládá jejich návratnost a také další přínosy vyplývající z jejího ekonomického dopadu (například vytvoření nových pracovních míst, zvýšení lokálního i regionálního turistického ruchu a s tím souvisejících příjmů atd).

Partnery v této společnosti by kromě statutárního města Brna mohly být jak obchodní společnosti, tak veřejné instituce, vysoké školy a vědecko-výzkumná pracoviště jako Jihomoravské inovační centrum či CEITEC a podobně,“ uvedl primátor města Brna Petr Vokřál.

S těmito partnery začne nyní primátor o vzniku společnosti a rozvoji letecké dopravy z Brna jednat.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Letiště Brno-Tuřany, Petr Vokřál, Jihomoravské inovační centrum, CEITEC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce založit společnost, která podpoří rozvoj síťového leteckého spojení z Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.