Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hejtman se sešel s olympioniky. Slíbil podporu kraje

S více než pěti desítkami jihomoravských sportovců, kteří se připravují na Letní olympijské hry 2016 v Rio de Janeiru, se sešli v pondělí 5. října 2015 v brněnské Löw-Beerově vile hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a další představitelé kraje.

Hejtman v úvodu setkání, kterého se účastnili také trenéři a funkcionáři jednotlivých sportovních svazů, připomněl, že podpora sportu, zejména mládežnického, patří k prioritám krajské samosprávy. „Letos jsme přistoupili k velmi masivní finanční podpoře sportu v regionu. Uzavřeli jsme řadu memorand se sportovními organizacemi, setkal jsem se se zástupci řady vašich svazů, oddílů i Českého olympijského výboru. Za deset měsíců začne v Brazílii olympiáda  a řada z vás má na dosah to, aby Českou republiku a jižní Moravu mohla reprezentovat v nejrůznějších sportovních disciplínách. Ve vedení kraje jsme se domluvili na jedné ne zcela běžné věci. Stojíme o to, abyste měli vytvořeny co nejlepší podmínky, takže jihomoravského sportovce, který bude mít šanci reprezentovat v Riu, podpoříme individuální dotací sto tisíc korun. Je to příspěvek regionu k vašim vynikajícím sportovním výsledkům a vaší přípravě,“ zdůraznil hejtman Hašek.

XXXI. letní olympijské hry se uskuteční ve dnech 5. až 21. srpna 2016. V brazilském městě Rio de Janeiro se bude soutěžit v celkem 28 sportech. Na poslední olympiádě v Londýně před třemi lety se mj. olympijskou vítězkou ve veslování stala brněnská rodačka Miroslava Knapková.

Tisková zpráva

Štítky Rio de Janeiro, Michal Hašek, Letní olympijské hry 2016, Jihomoravský kraj, sport, olympijské hry, Český olympijský výbor, Brazílie, Česko, Letní olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman se sešel s olympioniky. Slíbil podporu kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.