Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Celníci zabavili na jihu Moravy 400.000 pašovaných cigaret

Celníci zabavili při namátkové kontrole dvou vozů na parkovišti nedaleko Pohořelic na Brněnsku, u silničního tahu Brno-Vídeň, zásilku 400.000 cigaret. Tři Poláci je převáželi do Rakouska, kde je chtěli prodat.

Cena cigaret se odhaduje na 1,2 milionu korun, přičemž jejich nezdaněním by ČR vznikla škoda asi milion korun, řekla mluvčí brněnské celní správy Lada Temňáková. Cizincům hrozí až tři roky vězení.

Celníci si vyhlédli dvě plně naložená osobní auta z Polska, protože měli podezření, že jejich osádky pašují do Rakouska tabák nebo alkohol. Řidiči to odmítli. Při kontrole aut ale celníci zjistili, že jsou vozidla napěchována cigaretami z Běloruska.

Celníci posléze zjistili, že s nimi polští obchodníci mířili do Vídně, kde je chtěli prodat. Trojice je v cele předběžného zadržení, za krácení daně hrozí cizincům až tři roky vězení.

Zajištění zásilky je jedním z letošních největších úspěchů celní správy na jižní Moravě v boji s obchodníky s nezdaněnými cigaretami, doplnila mluvčí.

Zdroj: ČTK

Štítky cigareta, Morava, Rakousko, Pohořelice, Brněnsko, Polsko, Česko, Bělorusko, Vídeň, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zabavili na jihu Moravy 400.000 pašovaných cigaret  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.